1. Home
  2. Projects
  3. A penthouse in the Catalonian mountains

Flooring Collection Treverktrend, Marazzi Ceramiche.

 

 

 

| Designbest editorial staff

A

mountain home with the fireplace going, wood everywhere and, of course, a deer on the wall, but with modern style? Yes, it is possible. This apartment designed by the studio Bedeo in Val d’Aran, a piece of Spanish land wedged in the French Pyrenees at the furthest reaches of Catalonia, is a great example of how it is possible to bring out the warmth of a welcoming alpine atmosphere with modern furniture.

 

At the entrance, an enlarged photo of a deer takes the place of a hunter’s trophy.

At the entrance, an enlarged photo of a deer takes the place of a hunter’s trophy. Furniture, flooring and wood tiling highlight the alpine atmosphere.

A large glass façade opens living the living room onto the Valle D’Aran mountains

A large glass façade opens living the living room onto the Valle D’Aran mountains on the border between Spain and France. In the foreground the stairs that lead to the upstairs bedroom.

 

The apartment is on two floors of the building’s penthouse. The entrance opens onto a living room with a glass façade over the mountain valley. The living room, dining room and kitchen surround a central fireplace which guarantees intimacy without separating the spaces.
The focal point of the living room is the fireplace. It gives off its heat in three directions: to the armchair, to the dinner table and to the kitchen. Its tiling calls back to a stone motif—a typical material of mountain fireplaces; however, it does so by using variations of porcelain stoneware (from slate to a contemporary horizontal stripe design).

 

Lounge Chair by Charles & Ray Eames in wood and light leather

In the living room, the famous Lounge Chair by Charles & Ray Eames in wood and light leather is perfectly inserted in this rustic and modern space.

On one side of the fireplace, the living room.

On one side of the fireplace, the living room. On the other, the kitchen, snack area and dining room.

The dining room table, a wonderful tailormade wooden plank placed under the pitch of the roof. On the left, the fireplace tiled with the collections Mystone Ardesia and Stone Art by Marazzi Ceramiche.

 

The atmosphere of the space is characterized by light-toned wood—from the floors to the walls and ceilings. This choice was made for spatial continuity and to let the home breath from the entrance to the bathrooms. It led the owners to opt for porcelain stoneware tiles, a natural oak of the Treverktrend collection by Marazzi. It is a solution that unites aesthetics to practicality. We are in the mountains after all and muddy boots have to be taken into account.

 

In the master bedroom that separates the living room from the bedroom, wood-effect tiling is blended with the geometric design of the cement tile. Collection Materika by Marazzi Ceramiche.

lPlaced under the pitched roof, the master bedroom is enveloped in light

Placed under the pitched roof, the master bedroom is enveloped in light and soft tones. The furnishings and décor are reduced to a minimum to let the little room breathe.

One of the children’s bedrooms upstairs. The tailormade furniture is minimal and functional.

One of the children’s bedrooms upstairs. The tailormade furniture is minimal and functional.

the guest bathroom near the entrance downstairs which blends wood and cotto-cement stoneware

On the left, the upstairs bathroom, to the right the guest bathroom near the entrance downstairs which blends wood and cotto-cement stoneware, cement tiling and wooden floorboards.

 

This is design that works perfectly in the space where it is placed. There is an alpine atmosphere and at the same time a recently constructed apartment that guarantees all of the comforts of modern homes. Inspired by the warm and minimal atmosphere of a mountain cabin, Bedeo studio has translated the main characteristics and most typical elements of mountain interior design into a practical and functional contemporary language that enrichens it with new solutions all whilst maintaining its appeal. 

 

image

Design project

Mountain apartment  
Location:
Val d’Aran, Catalonia, Spain

Design:
Studio Be_De_O, Lleida, Spagna
Architect Baldo Capdevila

Flooring and tiling supplied by:
>> Brand Channel Marazzi Ceramiche

Photos:
Courtesy Marazzi

share on: